Predstavnici Komercijalne banke i Fonda B92 uručili su novi reanimacioni sto, dva CTG aparata i prateću opremu porodilištu u Šapcu, prvu donaciju akcije „Zajedno za bebe", u okviru koje za svako plaćanje klijenata karticama, Komercijalna banka donira po dva dinara za opremanje i obnovu porodilišta. Upravo zahvaljujući klijentima Komercijalne banke, koji su od 1. juna ostvarili više od 2,4 miliona transakcija na POS terminalima, porodilište je dobilo opremu koja će poboljšati nivo zdravstvene nege i zaštite.

U akciji „Zajedno za bebe" korišćenjem kartica umesto gotovine, klijenti Komercijalne banke bez ikakvog vlastitog troška direktno utiču na povećavanje iznosa doniranih sredstava.

Ulogu Komercijalne banke u akciji „Zajedno za bebe" smo postavili kao aktivan odnos i doprinos kreiranju lepih slika naše zajedničke budućnosti. Pošto smo za to imali mogućnost, razumeli smo je i kao privilegiju i kao obavezu. Mi ćemo nastaviti da u narednim akcijama kreiramo tu lepšu sliku budućnosti, a našim klijentima zahvaljujemo što su nas podržali i što i sami doprinose slaganju te slike u jedan vitalno vredan mozaik. Značaj ovog akta se možda ne vidi odmah. Njega će odrediti vreme i broj mladih života koji će korišćenjem ove opreme biti spaseni" – poručio je prilikom uručenja opreme Ivica Smolić, predsednik IO Komercijalne banke.

Ovo nije prvi put da je Fond B92 u porodilištu u Šapcu, ovako važnim povodom. Tokom „Bitke za bebe", tri inkubatora stigla su u šabačko porodilište. „Bitka za porodilišta" rezultirala je nabavkom ultrazvučnog aparata i dva pulsna oksimetra. Ukupna vrednost te opreme je oko 46.000 evra. Danas smo ovde da bismo, zajedno sa Komercijalnom bankom, pomogli da ovo porodilište bude konačno kompletno opremljeno neohodnim aparatima. Želim da se zahvalim Komercijalnoj banci i njenim predstavnicima što su dobrom voljom i znanjem omogućili još jednu važnu pobedu. Nakon KBC Zvezdara u Beogradu, porodilišta u Užicu, Sremskoj Mitrovici, Kraljevu, Vršcu, Pančevu, Leskovcu, Kragujevcu i u dve zdravstvene ustanove u Novom Sadu, porodilište u Šapcu je jedanaesta zdravstvena ustanova kojoj je nabavljena kompletna oprema u okviru akcije „Bitka za porodilišta". Ova pobeda nas mnogo raduje, ali još više obavezuje da nastavimo „Bitku za porodilišta", sve dok se ne stvore normalni uslovi za sve trudnice, porodilje i novorođene bebe u Srbiji" – izjavio je Veran Matić, predsednik UO Fonda B92.

Želim da se zahvalim Komercijalnoj banci i Fondu B92 što su nam omogućili da radimo u daleko boljim uslovima. Ipak, ova donacija najvažnija je zbog svih porodilja i beba, koji od sada mogu da računaju na kvalitetniju zdravstvenu zaštitu tokom trudnoće, porođaja i u prvim danima nakon porođaja" – izjavila je direktorka bolnice „Dr Laza K. Lazarević", dr Zora Nikolić.

Akcija je počela 1. juna i trajaće do 31. decembra 2014. godine. Javnost ima stalni uvid u tačan iznos donacija, zahvaljujući brojaču transakcija koji je postavljen na Internet sajtu Komercijalne banke  http://www.kombank.com/ 

galerija >>