Galerijski prostor KomBank Art hol po četvrti put je ugostio međunarodnu izložbu slika „MINI AKT Vol. 4“, koju organizuje Udruženje umetnika i ljubitelja umetnosti „Široka staza“ iz Zemuna.

 

Izložba je rezultat konkursa koju organizuje ovo udruženje i na koji se odazvalo 120 umetnika iz celog sveta, inspirisanih muškim i ženskim aktom. Stručni žiri odabrao je 51 rad koji čini ovogodišnju izložbu koju je otvorila istoričarka umetnosti Haira Jakovljević, jedna od članica žirija.

 

„Na konkurs koji smo raspisali, prijavilo se najviše umetnika do sada i imali smo težak zadatak da odaberemo radove koje vidite na ovoj izložbi. Umetnici čiji radovi su izloženi dolaze iz Srbije, Bugarske, Nepala, Bosne i Hercegovine, Nemačke, Japana, Slovenije, Kipra i Crne Gore“, rekla je Haira Jakovljević.

 

Ista izložba, prethodno je postavljena u oktobru prošle godine, u Galeriji 37 u Nikoziji, na Kipru, a nakon Beograda, izložbu će videti i umetnička publika u Austriji, Japanu i Nepalu.

 

Udruženje „Široka staza“ nastalo je 1996. godine u Zemunu, sa ciljem proširenja kulturne ponude Beograda i pružanja mogućnosti domaćim autorima da svoje radove izlažu u inostranstvu.

 

Izložba „MINI AKT Vol. 4“ otvorena je do 24. januara, a ulaz u KomBank Art hol je besplatan.

galerija >>