|Crna Gora |BiH |Meni najbliža |Kombank mBank |posao |kontakt |mapa sajta |RSS |english


INFORMACIJE
senka
Komercijalna banka na LinkedIn-u Komercijalna banka na Google+-u Komercijalna banka na Facebook-u Komercijalna banka na Twitter-u Komercijalna banka na YouTube-u
english version  pošalji tekst  odštampaj tekst

Devizna plaćanja ka inostranstvu


Iban broj

Obaveštavamo svoje cenjene klijente da je, saglasno Odluci o jedinstvenoj strukturi za identifikaciju i klasifikaciju računa i o planu računa za primenu međunarodnih pravila i IBAN standarda ( »Sl. Glasnik RS« br 137/04 ), Komercijalna Banka, kao i sve banke u zemlji, u obavezi da, počev od 01.01.2006. godine primenjuje IBAN standard, koji podrazumeva prilagođavanje strukture postojećih deviznih računa u Bankama, prema precizno definisanoj strukturi IBAN broja.

Kome je potreban IBAN broj?

IBAN broj je neophodan za sve klijente koji po bilo kom osnovu očekuju priliv iz inostranstva ili usmeravaju sredstva u inostranstvo i sastavni je deo svih instrukcija za devizne prilive i usmeravanje deviznih sredstava u inostranstvo.

Šta je IBAN broj?

IBAN broj (IBAN – international bank account number) predstavlja niz od 22 alfanumerička znaka, koji precizno identifikuju zemlju, banku i račun klijenta u Banci bilo gde u svetu, a primenjuje se u svim zemljama EU.

Kako saznati svoj IBAN broj?

Da biste saznali svoj IBAN broj, neophodno je da se o istom informišete kod odgovornog radnika u bilo kojoj ekspozituri Komercijalne banke AD Beograd i tačan i potpun IBAN broj dostavite pošiljaocu sredstava u inostranstvu.

Koja je svrha IBAN-a?

Osnovni cilj IBAN broja je da omogući automatizaciju procesa plaćanja u medjunarodnom platnom prometu, umanji mogućnost grešaka, smanji troškove i vreme prenosa sredstava.

Šta je potrebno da znate?

Da bi se omogućilo nesmetano obavljanje prenosa sredstava iz inostranstva u korist vaših deviznih računa otvorenih kod Banke, molimo Vas da pošiljaocu sredstava skrenete pažnju na važnost IBAN broja, koji treba da bude naveden na nalozima, čime će se znatno ubrzati prenos sredstava i izbeći dodatni troškovi. U protivnom, moguće je da ino banka zaračuna dodatne troškove, koji su ponekad čak i višestruko veći od iznosa troškova obrade naloga za prenos i padaju na teret klijenta – primaoca sredstava. 

kontakt telefon  
Kontakt centar: 0700 800 900
kontakt email  
7.3.2007

*** Preuzimanje besplatnog Adobe Reader programa
Uslovi korišćenja
osi.kombank.com | m.kombank.com

Copyright © 1998-2014 Komercijalna banka a.d. Beograd
Linkmedia
vrh strane