Upozorenje za klijente - lažni imejlovi NLB Komercijalne banke

12.12.2023.

Obaveštavamo vas da je primećeno da internetom kruže imejl poruke koje sadrže poziv za potvrdu ažuriranja u cilju prikupljanja dodatnih informacija, pri čemu se klikom na link iz tela imejla pristupa lažnoj internet stranici elektronskog bankarstva NLB Komercijalne banke AD Beograd.

Navođenjem podataka na lažnoj stranici elektronskog bankarstva vaši podaci mogu biti zloupotrebljeni.

 

Imejl navodno poslat sa adrese Kontakt centra NLB Komercijalne banke možete da prepoznate po:

  • adresi pošiljaoca:

            ili

           

  • naslovu: „Ажурирање налога: Потребне су нам информације
  • polju za pristup linku za potvrdu:

Lažnu internet stranicu elektronskog bankarstva možete da prepoznate po hiperlinku:

Naglašavamo da sistemi NLB komercijalne banke nisu kompromitovani i da pomenuti lažni imejl nije poslat od strane naše Banke, već se radi o lažnom predstavljanju u ime NLB Komercijalne banke AD Beograd.

Ispod možete da videte i sliku imejla i lažne stranice elektronskog bankarstva:

U cilju zaštite vaših podataka i računara, u slučaju da primite pomenuti ili sličan imejl, molimo vas da sledite sledeća uputstva:

  1. Nikako ne otvarajte link iz tela pomenutog malicioznog imejla
  2. Nikako ne odgovarajte na pristigli imejl
  3. Preporučujemo da imejl trajno obrišete
  4. Proverite autentičnost pristiglog imejla, kontrolom imejl adrese pošiljaoca. U ovom slučaju, imejl adresa pošiljaoca pripada domenu @botteselle.cl, odnosno domenu @grep.cl, koji nisu u vlasništvu NLB Komercijalne banke, što je siguran znak da je reč o malicioznom imejlu.
  5. Ne upisujte svoje lične podatke i podatke o bankovnim računima, karticama i kredencijale za korišćenje elektronskog bankarstva na neproverenim internet sajtovima. Ukoliko ste pak postali žrtva prevare i na lažnom sajtu naveli svoje podatke, u što kraćem roku obavestite Banku, kako bi se sprečila/umanjila zloupotreba vaših naloga i sredstava.

NLB Komercijalna banka preduzela je sve neophodne mere kako bi pomogla klijentima i zaštitila ih od zloupotreba.

Za sva dodatna pitanja, pozovite Kontakt centar NLB Komercijalne banke na broj 0112018600 ili pošaljite imejl na kontakt.centar@nlbkb.rs.

Hvala na razumevanju.

 

U cilju jačanja zaštite od fišing prevara pozivamo vas da u slučaju prijema sumnjivih imejlova, navodno upućenih od strane NLB Komercijalne banke i u čiju verodostojnost posumnjate, originalne imejlove prosledite zajedno sa prilozima na kontakt.centar@nlbkb.rs, uz obaveznu napomenu da vam je imejl sumnjiv i da vam je potrebna potvrda o verodostojnosti!